Категорично са били източвани пари от Кинтекс, заяви пред Нова

...
Категорично са били източвани пари от Кинтекс, заяви пред Нова
Коментари Харесай

Шефът на ДКК: Категорично са били източвани пари от „Кинтекс“


Категорично са били източвани пари от „ Кинтекс ”, съобщи пред Нова ТВ изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) адв. Венцислав Димитров. Той заема поста от три седмици. ДКК дава отговор за 16 държавни предприятия и работи със стотици милиони.

По последни данни сумата възлизала на малко над 800 хиляди лева

„ Този превод е изработен, откакто е предадена властта сред остарелия и служебния министър на стопанската система и промишлеността ”, акцентира Димитров. Според него въпросният превод от 800 хиляди лева е квалифициран авансово по времето на предходния министър.

„ Парите са отишли по така наречен фиктивни агентски контракти ”, твърди шефът на ДКК. По думите му те са свързани с „ твърдяна, само че непредоставена услуга, с цел да може някой да получи заплащане ”.

Шефът на Компанията е упълномощил разбор на работата на ДКК и на държавните предприятия. Той раздели проблемите в тях на няколко категории. „ Първата е дъщерни сдружения – в частност – предприятието „ Кинтекс ”, държавният търговец на оръжия ”, сподели изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания. По думите му в нормалната активност на предприятието се вижда притеснителна наклонност.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР