Категорично против повишаването на максималния осигурителен доход от 2600 лв.

...
Категорично против повишаването на максималния осигурителен доход от 2600 лв.
Коментари Харесай

Валери Симеонов и работодателите са против вдигането на максималния осигурителен доход

Категорично срещу повишението на оптималния застрахователен приход от 2600 лева на 3000 лева се разгласи вицепремиерът Валери Симеонов на брифинг в Министерския съвет след среща с работодателските организации.

Според Симеонов сходно нарастване на оптималния застрахователен предел е съществено нарушаване на предизборната стратегия на обединението на ГЕРБ и " Обединените патриоти ", тъй като в нея е било записано да не се трансформират налозите в 4-годишния интервал на ръководство.

" Както виждате, още няма и година и половина, ние към този момент посягаме върху тази тематика и усилваме налог, ", добави Симеонов. По думите му такава смяна на оптималния застрахователен предел ще докара до удар върху печелившия бизнес.

Вицепремиерът добави, че с работодателските организации са на общо мнение, че би трябвало да се анулира заплащането на първите 3 болнични дни от работодателя.

По отношение на измененията в Закона за хората с увреждания Валери Симеонов и представителите на бизнеса упорстват да отпаднат квотите, които задължават работодателите да назначат на работа избран брой хора с увреждания.

Валери Симеонов посочи, че към сегашния миг в България има изострен дефицит на работна ръка и нямало шеф, който да не назначи неработоспособен, стига той да може да му прави работа. Той е безапелационен, че една сходна глоба се трансформира в един спомагателен налог.

Валери Симеонов упорства незабавно да се одобряват законодателни текстове, които да дадат опция на хора от трети страни, главно от български генезис, да могат да получат право да работят в България за избран период, само че да не могат през това време да изоставен страната ни и работят в други страни от Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР