Категорично против драстичното увеличение на броя на часовете по кормуване

...
Категорично против драстичното увеличение на броя на часовете по кормуване
Коментари Харесай

СБА категорично против увеличие на часовете по кормуване

Категорично срещу фрапантното нарастване на броя на часовете по кормуване се разгласи Съюза на българските автомобилисти. Това ще докара до фрапантно нарастване на цената на курсовете, което огромна част от българите не могат да си разрешат, счита шефът на клон „ Лозенец “ на Съюза Ивайло Славков. Той сподели, че времето за асимилиране на шофьорските умения е друго за всеки. Има опция за спомагателни часове, а увеличение на минимума за всички не е належащо, добави той.

Ново предложение планува нарастване на часовете по процедура от 31 на 45.

От Съюза на българските автомобилисти са изрично срещу, като поддържат нарастване на курсовете с не повече от 5 часа, както и потребление на симулатори за образование за не повече от 4 часа. За сметка на това часовете по доктрина могат да се понижат с една трета, като се откри опция за онлайн образование. Времето за асимилиране на шофьорските умения е друго за всеки, сподели Ивайло Славков.

" Един човек се учи за 20 часа, различен за 40, на трети и 100 може да не му стигнат. Като цяло няма ограничаване в броя на часовете, които би могъл д вземе един възпитаник. Ако види, че не му се отдава и не може да се оправи със наложителния най-малко, никой не му пречи да си вземе колкото желае спомагателни часове. Но наложителното изискване да бъдат 45 ми се коства доста. Тези, на които им се отдава по-бързо не са задължени да карат толкоз доста часове ", добави Славков.

Според Славков, инструкторът би могъл да реши, дали да предложи спомагателни часове на учащия се отвън минимума. Такава е практиката в Дания, да вземем за пример, където наложителните часове са 22. Увеличението на броя на часовете не е подкрепено с настояща статистика за увеличение броя на ПТП, породени от новообучени водачи, показват от Съюза на българските автомобилисти.

" Това са единствено възможни догатки, че може би ще спадне пътният ревматизъм, тъй като в случай че един учител не си прави качествено работата и 100 часа да ви даде на вас като млад водач и да ви кара единствено напряко да карате, и да не вършиме нужните неща, значи броя на часовете не значи добра и качествена подготовка ”, съобщи Ивайло Славков.

Ивайло Славков добави, че мощно въздействие върху новите водачи има средата, в която попадат след сполучливо довеждане докрай на шофьорския курс, по тази причина от изключително значение е ефикасният надзор върху нарушаванията на пътя.

Според СБА е наложително да се разгласява успеваемостта на всеки инструктор и школа, като ПТП на техни курсисти. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР