Категорично отхвърляме и недвусмислено осъждаме незаконното анексиране от Русия на

...
Категорично отхвърляме и недвусмислено осъждаме незаконното анексиране от Русия на
Коментари Харесай

ЕС отхвърли анексирането от Русия на четирите украински територии

Категорично отхвърляме и недвусмислено осъждаме противозаконното анексиране от Русия на украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, се показва в взаимно изказване на страните от Европейски Съюз.

Русия излага на заплаха международната сигурност, като съзнателно подкопава учредения на правила интернационален ред и жестоко нарушава главните права на Украйна на самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност - съществени правила, заложени в Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Не признаваме и в никакъв случай няма да признаем противозаконните " референдуми ", които Русия употребява като предлог за това по-нататъшно нарушение на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, нито техните фалшифицирани и противозаконни резултати. Никога няма да признаем това нелегално анексиране. Тези решения са оскъдни и не могат да пораждат правни последствия. Крим, Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск са Украйна. Призоваваме всички страни и интернационалните организации да отхвърлят недвусмислено това нелегално анексиране, допълват водачите на Европейски Съюз.

Пред лицето на съветската война Европейски Съюз застава уверено на страната на Украйна и нейния народ. Непоколебими сме в нашата поддръжка за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Украйна упражнява законното си право да се пази против съветската експанзия, с цел да си възвърне цялостния надзор над земята си и има право да освободи окупираните области в границите на интернационално приетите граници. Ядрените закани, отправени от Кремъл, военната готовност и тактиката за подправено показване на територията на Украйна като съветска, както и изказванието, че войната в този момент може да се води на територията на Русия, няма да разклатят нашата увереност, се показва в изказването.

Ще засилим европейските наказания поради противозаконните дейности на Русия. Те в допълнение ще покачат натиска над Русия да приключи тази война. Европейски Съюз твърдо застава зад Украйна и ще продължи да дава икономическа, военна и финансова поддръжка на Украйна до момента в който е належащо, се добавя в изказването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР