Категорично ние, от БСП за България“, държим средствата за доизграждане

...
Категорично ние, от БСП за България“, държим средствата за доизграждане
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Държим средствата за метрото да бъдат осигурени |

Категорично ние, от „ Българска социалистическа партия за България “, държим средствата за доизграждане на метрото в София да бъдат обезпечени и през лятото работата по него да продължи през " Слатина " до Арена " Армеец ". Ако се наложи, ще се включим в диалозите сред Столична община и премиера. Ние сме част от ръководещата коалиция, въпреки че сме в съпротива в Столичния общински съвет. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в ефира на телевизия „ Европа “.

По думите му надали някой се съмнява, че метрото е доста значимо за софиянци. И освен тъй като е комфортен и бърз превоз, само че и от екологична позиция.

„ Метрото е един от най-важните планове за София, който се развива през последните 40 години. Благодарение на европейските средства към този момент имаме 3 метродиаметъра, макар че последният към момента не е приключен. Работата по финалния стадий от него - до " Подуяне " - би трябвало да стартира през март “, изясни Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност на СОС.

Той изрази убеденост, че министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът по европейските въпроси и министър на финансите Асен Василев ще спазят обещанието, което дадоха на софиянци за обезпечаване на нужните средства за градежа от държавния бюджет.

„ По този метод ще компенсират отрязването на тези 143 милиона, които бяха заложени в Плана за възобновяване и резистентност за доизграждане на метрото в София. Общата стойност на 9-те километра от третия метродиаметър е към 770 милиона “, разясни водачът на столичните социалисти.

Паргов напомни, че през предходната година общински съветници от групата на Българска социалистическа партия са провели среща със служебния вицепремиер по европейските въпроси Атанас Пеканов, който отговаряше за Плана за възобновяване и резистентност.

„ Тогава настояхме и отстояхме плануваните 143 милиона за софийското метро да бъдат непокътнати в Плана, тъй като още веднъж имаше заплаха да бъдат отрязани “, сподели Калоян Паргов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР