Категорично несъгласие изразиха Болничните сдружения със заявената по-рано позиция на

...
Категорично несъгласие изразиха Болничните сдружения със заявената по-рано позиция на
Коментари Харесай

Болнични сдружения: Мими Виткова настройва пациентите срещу болниците

Категорично противоречие показаха Болничните сдружения със декларираната по-рано позиция на доктор Мими Виткова, че лечебните заведения у нас нерегламентирано изискват доплащания от пациенти, които имат непринудено здравно обезпечаване.

Това се споделя в отворено писмо на Българската болнична асоциация и Националното съдружие на частните лечебни заведения до здравния министър Кирил Ананиев.

Според тях, Виткова внушава битие на нелоялни практики в лечебните заведения и накърнява съществено нежното доверие на пациентите в болничната система.

Така обсъжданите " доплащания " са нужни за естественото действие на системата, заради липса на задоволително публични средства за даване на здравни услуги.
 Застрахователите не могат да решат здравните проблеми, отсече Мими Виткова
Застрахователите не могат да решат здравните проблеми, отсече Мими Виткова

По думите ѝ се прави опит да им се трансферира отговорността

По наша самодейност събираме всички виновни институции, както и застрахователните обединявания, с цел да обсъдим намерено опциите които разкрива спомагателното здравно обезпечаване. Настояваме за открит разговор, а не за мятане на клюки в общественото пространство, пишат от сдруженията.

Те приканват Министерство на здравеопазването да проучва деликатно всички гледни точки.

" Застрахователите не са способни да решат всички тежки проблеми на опазването на здравето. " Това сподели Мими Виткова, ръководител на Асоциацията на лицензираните сдружения за непринудено и здравно обезпечаване във връзка новия модел на здравно обезпечаване.

Според нея, казусът е, че при обсъжданите модели се приказва единствено за приходната част, а се подминават тежките проблеми в опазването на здравето.
 Минимум двойно по-малко плащаме за здраве
Минимум двойно по-малко плащаме за здраве

Досега сме плащали забележителна част " под масата ", разяснява Кирил Ананиев

Припомняме, че министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев предлага два различни модела за бъдещето развиване на опазването на здравето в границите на Националната кръгла маса.

Единият е цялостна промяна с демонополизация на НЗОК, а другият с включване на в допълнение здравно обезпечаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР