Категорично не трябва да има оставка на министъра на вътрешните

...
Категорично не трябва да има оставка на министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Борисов: Ако Калин Стоянов хвърли оставка, трябва да си иде и Денков

Категорично не би трябвало да има оставка на министъра на вътрешните работи. Ако той подаде оставка, би трябвало да си иде и Денков. Професионалната работа на полицията се прави от експертите, министъра е единствено политическо лице. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Дулово.

Той уточни, че са направени доста взаимни отстъпки. По думите му е била реализирана сделка с Кирил Петков за министър на вътрешните работи да бъде определен човек, който е безпристрастен, далечен от партиите и който си гледа работата. Така се появила фигурата на Калин Стоянов.

Според Борисов зам.-министърът на Министерство на вътрешните работи  е бил уволнен, с цел да има кой да понесе политическата отговорност след ексцесиите по време на. Лидерът на ГЕРБ бе безапелационен, че няма да подкрепи ПП/ДБ в настояването има за освобождение на Калин Стоянов, с цел да може някой другар на Кирил Петков да бъде назначен на държавна работа.

Борисов засегна и тематиката за бюджета. Той посочи, че след първичните рецензии е провел среща с министъра на финансите Асен Василев. Бившият министър председател съобщи, че, само че са били отстранени приходите от 2,4 милиарда, които се чакаха от " Газпром ". Постигната е и сделка за прецизиране на външния дълг.

Борисов уточни, че няма да поддържа вотът на съмнение в сряда. По думите му, в случай че кабинетът падне още веднъж ще влезем в серпантина от избори и ще се възцари безпорядък. Ако не бяхме създали отстъпки, щеше да се случва сега, сподели още той.
 ПП/ДБ желаят оставката на Министерство на вътрешните работи министъра поради неприемливото полицейско принуждение
ПП/ДБ желаят оставката на Министерство на вътрешните работи министъра поради неприемливото полицейско принуждение

Според тях първо постът си би трябвало да освободи Борислав Михайлов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР