Категорично не, няма да пращаме войници в Украйна и този

...
Категорично не, няма да пращаме войници в Украйна и този
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Няма да изпращаме войници в Украйна, БТР-ите още са в София

Категорично не, няма да пращаме бойци в Украйна и този въпрос не се разисква у нас. Нашият кабинет е дал помощ на Украйна на стойност 47 млн. евро.

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев. По-късно през днешния ден министърът ще даде своя доклад за предоставената военна помощ на Украйна пред депутатите от отрасловата комисия.

 Кадър от идването на Тагарев в Елисейския замък за присъединяване в интернационалната конференция в поддръжка на Украйна на 26 февруари. БГНЕС/ЕПА

Пред бТВ тази заран Тагарев заяви, че нова помощ за Украйна ще има и разгласи, че финансовото ѝ измерение ще е в пъти по-голяма от предоставената до момента.

" Постоянните рецензии и офанзиви против мен пречат да осъществим тази своя политика ", съобщи Тагарев.

Министърът на защитата показа България на интернационалната конференция в Елисейския замък, на която евролидерите разискаха поддръжката за Украйна.

Има страни, които са подготвени да обсъдят предлагането на френския президент Макрон, само че не става дума за изпращане на бойци на фронта, а за съответни задания, изясни Тагарев и повтори, че България няма да изпраща човешка мощ.

Запитан на какво се е съгласила да поддържа България по време на срещата в Елисейския замък, Тагарев напомни, че страната ни е изразила желание за включване в подкрепяне на украинската отбранителна промишленост.

 На 2 февруари Тагарев разгласи, че 100-те БТР, които страната ни даде на Киев, потеглят на път към крайната си дестинация.

БТР-те за Украйна още са в София, заяви министърът. Ще заминат до няколко дни, само че няма да споделям датите, добави той и увери, че помощта с по-висок приоритет е отпътувала от дълго време. Той направи уточнението, че има и системи С-300.

Изпълняваме всички решения на Народното събрание, само че е нужно време. Работим доста по-интензивно и доста по-решително от служебното държавно управление, сподели още Тагарев и опроверга рецензията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че кабинетът не е дал и болт на Украйна:

До встъпването на кабинета, помощта, която е дадена е на стойност 13 млн. евро. Към този миг, помощта, която сме дали единствено от складовете на армията се остойностява на 47 млн. евро, заяви Тагарев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР