Категорично не можем да се съгласим, че държавата не може

...
Категорично не можем да се съгласим, че държавата не може
Коментари Харесай

От прокуратурата не са съгласни, че не могат да се справят с насилието над медици

Категорично не можем да се съгласим, че страната не може да се оправи с това принуждение. Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на вчерашната среща в прокуратурата, целяща набелязване на ограничения за ограничение на насилието против медицински лица.
„ Вчерашната самодейност на основния прокурор целеше да се съберат на едно място всички вероятни субекти, от които зависи подобряването на ситуацията “, уточни Арнаудова в ефира на Българска национална телевизия. По думите ѝ непрестанно има случаи на принуждение – и на пътя, и в учебните заведения. „ Прокуратурата ще направи каквото е належащо. Целта на вчерашната среща беше да се откри генезисът, както и опциите на всяко едно от звената, с цел да се предотвратят такива действия. Взе се решение съглашението, подписано през 2015 година, да се доразвие, като се даде опция на лекарите и на болничните заведения, в които има незабавни приемни отделения, да имат директна връзка с дежурен прокурор от съответната районна прокуратура “, сподели прокурор Арнаудова.
Според нея задачата на тази бърза връзка е, освен приемане на информация, само че и предоставяне на инструкции от страна на прокурорите за оптимално бързо опазване на доказателствата, до момента в който пристигна екип да проверява. „ Да се желаят най-тежките ограничения за неотклонение, тогава, когато са налице изискванията за това, да се желаят най-тежките наказателни наказания, когато законът го позволява. Единият от проблемите са ниските санкции. Прокуратурата ще постави старания посредством наказателната репресията да реализира задачите на наказването, каквото и да е то “, добави представителят на основния прокурор, представена от " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР