Категорично не можем да проявим толерантност към горенето на гуми

...
Категорично не можем да проявим толерантност към горенето на гуми
Коментари Харесай

Фандъкова ще предложи горенето на гуми да се криминализира

Категорично не можем да проявим приемливост към горенето на гуми и кабели, което замърсява доста въздуха. Това са нерегламентирани действия и ние ще предложим на Народното събрание тяхното криминализиране, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
Тя напомни, че с изключение на избрани способи за битово отопление, другият огромен замърсител на въздуха са колите. Като ограничения за справяне с казуса Фандъкова уточни закупуването и въвеждането в употреба на нови рейсове с електрически или газови мотори.
" Първите 20 електробуса към този момент са в София, до 1 декември ще бъдат пуснати в придвижване, дружно с още 60 газови рейса ", съобщи кметът пред Българска национална телевизия.

По мотив остро подложените на критика ремонтни действия в центъра на София, Фандъкова даде обещание " нито един лев да не се заплати за неприятно свършена работа ".
" В момента се извършват едни от най-мащабните и най-дългообсъжданите планове за поправки. Проектите са комплицирани, поради което са затруднили всекидневието на столичани, добави тя. Друг е въпросът, че тази обстановка се употребява от доста наши съперници. Предстоят локални избори, предизборната акция от дълго време към този момент стартира ", съобщи градоначалникът.
По думите ѝ по въпроса за ремонтите в общественото пространство се тиражират заблуди и подправени вести. За образец тя даде слухът, че падината в градината „ Кристал “ ще бъде запълнена.
Веднага откакто са се появили подозрения към ремонта на „ Граф Игнатиев “, вътрешният одит е бил задействан, съобщи Йорданка Фандъкова. Конкурсът за ремонта на трамвайните линии по бул. „ Цар Борис III “ ще бъде разгласен още веднъж, като преди този момент планът ще бъде прегледан, защото е изработен от компанията, изпълнила ремонта на „ Граф Игнатиев “.
За ремонта на пространството към площад „ Неделя “ ще бъде разгласен интернационален конкурс.
" Най-важно е да дойдат одобрени имена - дали ще са от България, или ще са от Европа, тъй като това е знаковият площад, за който хвърлихме големи старания да затворим отвратителния паркинг, който имаше там ", уточни Фандъкова.
По думите ѝ не се възнамерява локалните налози и такси в София да бъдат променяни.
Фандъкова не разяснява дали счита още веднъж да се кандидатира за кмет на идните локални избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР