Категорично не може да има външна намеса при решението за

...
Категорично не може да има външна намеса при решението за
Коментари Харесай

Категорично не може да има външна намеса при решението за изгонване на руските дипломати: Посланикът на България в Съединените щати

" Категорично не може да има външна интервенция при решението за изпъждане на съветските дипломати – никоя страна не може да каже на друга страна какво да прави ", сподели пред bTV посланикът на България в Съединените щати и някогашен длъжностен боен министър Георги Панайотов.

" Свидетели сме на световен ревизионизъм от страна на Кремъл. Те желаят да върнат историята обратно, жалят за Съветския съюз, желаят да си върнат въздействието. Не желаят да одобряват и да се съгласят с правото на Украйна да бъде самостоятелна страна ", сподели Панайотов.

По думите му досега публична позиция от страна на Вашингтон за изгонването на съветските дипломати у нас няма. " Само да напомня, че Чехия изгони 63 съветски дипломати – численост, която е покрай тази на България ", сподели посланикът.

Той посочи, че съгласно Виенската спогодба за дипломация приемащата страна има право когато и да е и без пояснение да разгласи за " личност нон грата " ръководителя на дипломатическа работа и негови дипломати.

" Проблемът с диспропорцията на представителствата не се третира непосредствено от Виенската спогодба. Вярно е, че посолството на Русия в България е с доста повече личен състав в сравнение с това на България в Русия ", сподели Панайотов.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР