Категорично не е изчерпана парламентарната република. Бащите, когато са я

...
Категорично не е изчерпана парламентарната република. Бащите, когато са я
Коментари Харесай

Атанасова: България трябва да остане парламентарна република

Категорично не е изчерпана парламентарната република. Бащите, когато са я приемали са смятали, че посредством Парламента в най-голяма степен са защитавали публичния и гражданския интерес. Има многопартиен модел и само българските жители вземат решение кой ще ги съставлява и с какви болшинства. Кризата в последните две години не демонстрира привършване на модела, а конфликт на хрумвания. Не е време България да трансформира модела на държавното си устройство. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Видя се, че тези, които желаеха да чегъртат явно не съумяват да го създадат. Слоганите, които се употребяват за политическа приложимост никога не способстват да има устойчиво ръководство, както и диалози на водачите за значимите цели на страната. Този парламент се провали в най-важното – да излъчи устойчиво и работещо държавно управление. Заучените изречения не оказват помощ за разговора и единението “, съобщи тя във връзка определението на народен представител от Демократична България, че ГЕРБ са апостоли на Сатаната.

„ Стана ясно, че би трябвало да се водят диалози. Стана ясно също, че не може някой да се опълчва на волята на народа. Отново антагонизмът сред политиците се трансформира в съществена движеща мощ. Доброто и злото са морални категории, те се мерят по отношение на делата, а освен посредством думите “, съобщи Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в Народно събрание уточни, че хората, които са чели Библията и по-специално главата за Апокалипсиса, могат да създадат за себе си равносметка какво следим в последните две години. „ Покварата и детското държание не е потребно за никой. Когато някой политик е сбъркал, той би трябвало да може да се извини. Хайде да бъдем малко по-смирени всички. Ако това опълчване продължи още месеци, ние изпускаме дневния ред на българите. Не е ли по-важно да си слагаме национални цели, които да следваме? “, попита тя.

По тематиката за правосъдната промяна, Десислава Атанасова съобщи: „ Истината е, че тези, които веят знамето „ битка с корупцията и правосъдна промяна “, не участваха в гласуването на тези толкоз значими законопроекти. Миналата седмица има проява на тези сили “, напомни тя.

„ Аз предложих на всички, които смятат за значими правосъдната промяна и антикорупционното законодателство, да запишем и да поемем ангажимент, с който да подготвим законосъобразни текстове, които да устоят в Конституционния съд. Смятам, че това ще е гаранция, че която и да е парламентарна мощ, ще е трайно ангажирана с този текст, а не да се дават единствено празни обещания “, акцентира Атанасова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР