Категоричната победа на Манчестър Сити в гостуването на Уест Хям

...
Категоричната победа на Манчестър Сити в гостуването на Уест Хям
Коментари Харесай

Пеп възропта: Искам ВАР да не прави грешки

Категоричната победа на Манчестър Сити в гостуването на Уест Хям с 0:5 се оказа незадоволителна за Пеп Гуардиола.

Рахийм Стърлинг означи хеттрик, само че голям брой отлагания на играта поради нововъведената ВАР система скапаха празника на испанския ментор.
След допитване със системата беше анулиран гол на Габриел Жезус, а Серхио Агуеро извърши дузпа на два пъти, като втория път бе прецизен.

Мениджърът на „ гражданите” изрази недоволството си, заявявайки че съгласно него ВАР лишава от романтиката на футбола.

„ Трябва да честваме гола, когато обстановката е ясна. Когато има подозрения, би трябвало да останем фокусирани, тъй като може да не е постоянен и ще би трябвало да продължим без да изпускаме момента”.

Испанският треньор си напомни неприятните мемоари от миналогодишното прочувствено отпадане на „ гражданите” от Шампионска лига.

„ Знаем какво се случи против Тотнъм на четвъртфиналите – отбелязахме в 95-а минута, 60 хиляди честваха, танцуваха, скачаха и единствено секунда по-късно загубихме, тъй като беше отсъдена засада. Опитвам се да пребивавам с тези ситуации”.

„ Сега би трябвало да контролираш страстта. Трябва да останеш постоянен душевен, когато ВАР не е на твоя страна. Ще бъде добър урок за в бъдеще”.

„ Единственото нещо, което желая, е ВАР да не прави неточности. Единственото ми терзание е ВАР да не прави неточности, тъй като в случай че това стартира да се случва прекомерно постоянно, би било по-добре реферите да вземат решенията”.

Треньорът на Уест Хям Мануел Пелегрини също съобщи позицията си по отношение на промяната.

„ В днешно време футболът е толкоз бърз, че е невероятно реферите да видят всичко. Резултатът ще бъде по-честен, в случай че използваме ВАР в точните моменти. Ако е значима неточност, ще усъвършенства футбола, само че в случай че го използваш при всеки ъглов удар, ще откриеш четири дузпи ", разяснява чилиецът ".

Автор: Величка Карагьозова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР