Категоричен съм, че скоростният път Мездра – Ботевград ще бъде

...
Категоричен съм, че скоростният път Мездра – Ботевград ще бъде
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Скоростният път Мездра – Ботевград ще бъде готов в края на 2024 г.

Категоричен съм, че скоростният път Мездра – Ботевград ще бъде подготвен в края на 2024 година, сподели министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков пред публицисти във Враца.

„ Проект, който е от извънредно значение за едно бъдещо икономическо развиване на Северозапада. Аз съм от Видинска област и съм следил в течение на всичките 30 години по какъв начин Северозападът се трансформира в забравеното дете на българската страна “, изясни министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него едвам през 2023 година действително са стартирали огромна част от дейностите, свързани с построяването на скоростния път, най-много във връзка с построяването на пътните възли. В момента има към 65 % прогрес по физическото осъществяване на строителните работи, над 1 млн. тона е изкопаната скална маса, изпълнена е сензитивна част от пътните работи до равнище биндер, сподели министърът.

По думите му срокът 15 февруари за отваряне на пътя ще бъде спазен, като в другите сектори придвижването ще се прави и по остарялото, и по новото трасе, а тук-там – и в една лента. Предстои още едно затваряне на пътя, преди той да бъде пуснат дефинитивно в употреба, сподели още министърът. Той изясни, че през тази година в област Враца ще бъдат ремонтирани 244 км републиканска пътна мрежа.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР