Катедралният храм Св. Александър Невски потъна в мрак и това

...
Катедралният храм Св. Александър Невски потъна в мрак и това
Коментари Харесай

Храмът Св. Александър Невски е без осветление от месеци

Катедралният храм „ Св. Александър Невски ” потъна в мрак и това не престава към този момент няколко месеца. Причината - ремонт на площада към храма и на осветлението на църквата.

„ Това е несъмнено най-значимата, дръзвам да настоявам и най-красивата постройка в България ”, съобщи Архимандрит Герасим, предстоятел на църквата.

„ Осветлението ще бъде сменено като част от плана за реорганизация на цялата зона, дружно с тротоарните настилки и другото осветяване ”, изясни Димитър Петров от Столичната община.

Оттам обявиха, че ремонтът се е проточил толкоз доста поради обжалвания на процедурите.

„ Храмът не свети напълно от южната страна. От север има няколко осветителни тела, само че те ще бъдат спрени, с цел да се заменят всички стълбове ”, разясни Архимандрит Герасим.

Надеждата е въпреки всичко за Великден да има светлина. „ Вероятно ще би трябвало да се потърси различно осветяване за празника ”, счита още Герасим.

Добрата вест е, че с новото LED осветяване общината ще заплаща три пъти по-малки сметки за ток. Оттам твърдят, че то е в съгласие с всички институции и ще акцентира архитектурния жанр на катедралата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg