Катастрофи и огромен трафик са ежедневието на главен път Е-79

...
Катастрофи и огромен трафик са ежедневието на главен път Е-79
Коментари Харесай

Пътят между Монтана и Видин е сред най-опасните в страната ни

Катастрофи и голям трафик са всекидневието на основен път Е-79 сред Монтана и Видин. През Дунав мост 2 единствено за година са минали почти милион леки и тежкотоварни коли. Според последните данни на „ Пътната организация “ пътят сред Видин и Кулата е измежду най-опасните. Само на тази права са станали над 540 произшествия. При тях са починали 21 души, а 200 са били ранени.
Още на изхода на Монтана в посока Видин на относително новия околовръстен път има затруднение за водачите, демонстрира инспекция на автоинструктора Стоян Стоянов. По думите на специалиста пътят от еднопосочен, минава в двупосочен и това основава рискови обстановки. Според него би трябвало да има сигнализация, която да помогне на водачите при сходни обстановки.
На места асфалтът е напукан, има и дупки. Стоянов акцентира, че постоянно причина за злополуките са точно неравностите, тъй като водачът се пробва да ги заобиколи, навлиза в насрещното и от време на време това е съдбовно.
Проверката демонстрира още, че тук-там липсва и маркировка. На няколко места на правата има предупредителни знаци да се лимитира скоростта. Стоянов показа мнението си, че пътят не е за ежедневно натоварване.
Правителството възнамерява до 2022 година да се направи автомагистрала сред Видин и Ружинци и сред Мездра и Ботевград.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР