Катастрофата в Черно море на американския военен дрон за наблюдение

...
Катастрофата в Черно море на американския военен дрон за наблюдение
Коментари Харесай

САЩ: Инцидентът с падналия в Черно море американски дрон е бил непреднамерено действие

Катастрофата в Черно море на американския боен дрон за наблюдаване след прехващането му от съветски изтребители наподобява е била резултат от непреднамерени дейности от страна на Русия, сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс в изявление за телевизия Ем Ес Ен Би Си, написа Блиц.бг.

Москва насочи през днешния ден предизвестия към Вашингтон да стои задоволително надалеч от въздушното ѝ пространство след вчерашния случай, станал в интернационалното въздушно пространство покрай територия, за която Русия твърди, че е анексирала от Украйна.

" Мисля, че най-хубавата оценка тъкмо в този момент е, че той евентуално е бил непредумишлен. Изглежда е бил резултат от цялостна непросветеност от страна на един от тези съветски водачи ", сподели представителят на американския Държавен департамент.

" Този случай показва неналичието на подготвеност, в допълнение на това, че е бил рисков и непрофесионален ", добави още Прайс.

Инцидентът с американския дрон демонстрира нападателния модел на държание на Русия, сподели пред публицисти във Вашингтон ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили.

Най-високопоставеният американски военачалник счита, че свалянето на дрона от съветски изтребител е част от този ставащ все по-агресивен фасон на военно държание на Русия.

Генерал Мили добави, че наподобява дронът се е разрушил при удара си с повърхността на водата в Черно море и отломките са потънали на дълбочина от 1219 метра до 1524 метра, откъдето ще е мъчно да бъдат извадени.

Що се отнася до предумишленост, не зная, отговори на журналистически въпрос най-високопоставеният американски военачалник.

" Дали това е било предумишлено или не? Още не зная. Но знаем, че прехващането е било предумишлено. Знаем, че агресивното държание е било предумишлено. Знаем също, че това е било доста непрофесионално и много рисково ", сподели Мили.

Генералът добави, че има видео доказателства за хипотетичното изхвърляне на гориво върху дрона и всичко останало, като няма подозрения, че тази част е била преднамерена. Но той не изрази такава убеденост по отношение на известията точно за физическо прикосновение сред летателния уред и изтребителя.

Най-високопоставеният американски военачалник сподели също, че Съединени американски щати са взели ограничения за отдалечено заличаване на това, което е скъпо, на падналия в Черно море дрон Ем Кю-9 " Рийпър ".

" Що се отнася до връщане на отломките, фактически нямаме кораби в този регион. Но в този регион имаме доста съдружници и другари. Ще предприемем интервенция по връщането им, тъй като това е американска благосъстоятелност.

Ако приказваме за загуба на някаква значима информация, взели сме съответните ограничения. Така че сме уверени, че това, което би могло да провокира интерес, в този момент към този момент не съставлява интерес ", сподели военачалник Мили.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР