Катастрофата на АМ Хемус се е случила преди снега и

...
Катастрофата на АМ Хемус се е случила преди снега и
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: Тежкотоварните автомобили не трябва да тръгват с летни и износени гуми

Катастрофата на Автомагистрала Хемус се е случила преди снега и най-вероятно заради заспиване на водача. Тази злополука блокира двете платна на автомагистралата. Обръщането на 50 тонова комбинация е тестване. Не можеше да се подхващат ограничения преди да дойдат от Агенция "Митници " и от Агенцията по приходите. При големият брой ТИР-ове, които минават ежедневно, един е задоволителен да сътвори обстановката. Това съобщи Председателят на Агенция „ Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Тежкотоварните коли не би трябвало да потеглят с летни и износени гуми, видя се положението на гумите на обърналия се ТИР. Само през вчерашния ден получихме 15 подправени сигнала за проблем по пътищата, с които изпращаме по най-малко 20 машини, сподели той.

Фирмите за поддръжка са в подготвеност, ние упражняваме надзор върху тях. Поддържането на Републиканската пътна мрежа е тестване. Организацията е добра. Ако някъде има пропуски ще има санкци, само че за в този момент нямаме недоволства, добави още инж. Атанасов.

В този миг има няколко ограничавания за тежкотоварна атомобили, уповавам се в границите на днешния ден да се изчистят. Опасните места по Републиканската пътна мрежа се проучват по сериозен метод. Няма да има проблеми, когато тръгне ТОЛ системата, разкри Председателят на организация "Пътна инфраструктура ".

Строителството на правата до Велико Търново на Автомагистрала "Хемус " ще е бързо, с това нямаме проблем. Но ние сме вързани с доста ведомства. Едно ни разрешават, друго не. В момента, в който стартираме строителство за 3 години ще сме довършили автомагистралите. Това ще коства най-малко 2 милиарда лв., приключи инж. Дончо Атанасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР