Катастрофалната златна арка пред храм-паметника Александър Невски“ продължава да бъде

...
Катастрофалната златна арка пред храм-паметника Александър Невски“ продължава да бъде
Коментари Харесай

Сриват със земята авторите на „златната арка“: Предложете я на някой ромски барон за гаража

Катастрофалната златна арка пред храм-паметника „ Александър Невски “ продължава да бъде най-коментираната тематика в интернет, даже и откакто беше отстранена. В неделя създателите на плана от „ Колективът “ обясниха, че регистрират неточност и ще се поучат от нея. Те подчертаха още, че задачата им е предоставена напълно скоро – преди 2 седмици, също така е нямало нужния бюджет за по-голяма 7-метроваконструкция.

Вместо усмиряване на пристрастеностите, позицията на „ Колективът “ получи хиляди мнения. Подбрали сме част от тях:

Кирил Григоров: Да ви светнем - тези неща се вършат с конкурс, плановете се подлагат на публично разискване и за тях се гласоподава директно, само значимото събитие е Рождество Христово, сега са пости/ а не златни арки, бурета и вурсти.

Боряна Матева: Няма неприятно, че Колективът опитва и се учи да прави едни неща. Лошото е, че се учи да ги прави на наш тил, и то на най-големия празник, и то баш в центъра на София! Обяснението им звучи като: Ще ни търпите, до момента в който се научите да ни харесвате! Безплатно било. То и графитите, с които са издраскани в вагоните на ЖП са безусловно безвъзмездни, само че това не ги прави художествено произведение.

Явор Дачков: Начинът по който пишете демонстрира и за какво резултатите ви са такива, каквито са. Като прочета “комуникирам ” и “криейтив шефове ” всичко ми излиза наяве. Културата не е план, духът не е визия, а положителното предпочитание да бъдеш готин не е задоволително. Това, което направихте беше бездарно и грозно заради неналичието на просвета и дух, а не заради логистични и организационни аргументи. Едно малко опрощение щеше да свърши работа.

Петър Костов: Мое персонално мнение е, че храма Александър Невски прави невероятно разполагането на каквито и да са " арт съоръжения " или архитектурни детайли наоколо, без те да наподобяват гротескно и такива опити авансово са обречени на неуспех.

Светослав Кирилов: Слагайки през 3 реда " спечелили сме награди " не ви придава легитимност по никакъв метод. Напротив, показва равнището на премиите като цяло. Този " план " е гротеската и би било почтено просто да се извините за него. Не да вадите от 9 кладенеца вода в обезверен опит да създадете чувство за нещо друго. Подход прочут от " Новите облекла на царя ". Да самоквалифицирате останалите си планове като " най " е липса на такт, а и на връзка с действителността. Не хабете повече публичен ресурс/той коства пари и е забавно по какъв начин лековато казвате " просто ще го махнем " / Оставете кадърни хора да създадат нещо същински красиво. Факта, че приемате концепцията за позлатена арка като нещо красиво приказва самичък по себе си. Успех!

Таня Цолова: " Временни намеси ", " Краткосрочни преместваеми намеси "...Абе, доста намеси... Приповдигнат звук, празнословие, пустославие, оправдания от рода на " Не ние, а някой различен ни попречи "...и прочие дрън-дрън и бля-бля са впрегнати да оправдаят несръчност, липса на усет, на визия, на фундаментални и обичайни послания, каквито би трябвало да са отправени към обществото в навечерието на Рождество. По-добре млъкнете и се покрийте, както премахнахте злощастните си варакосани арки, напомнящи портали, неизвестно към къде и какво.

Атанас Тарпанов: Знам, че периодите са били къси и концепцията е била да се направи нещо ново, друго и забавно, само че за жалост се повтаря манталитета на остарялото ръководство, без никаква обществена информация, камо ли разискване се изсипва нещо, което даже не е в истинския си проект и осъществяване, с алено чердже изпод и забит от горната страна герб. Дори във viber канала на Следствен отдел към окръжна прокуратура където има известия за 1ви декември и предложения за запалване на елхата, за коледен концерт няма нищо упоменато за план, за арка, даже и на визията с храма не е показано. Това единствено демонстрира работа на парче, недомисляне, некомпетентност и скриване от обществото. Аз на Ваше място бих се замислих в бъдеще дали да се включа към нещо такова и да ставам за смях...

Илияна Ценова: Ами сменете си екипа! Вместо да се излагате! Иначе единствено харчите парите на донорите си!

Лиляна Панделиева: Не мога да си показва какъв е този екип, който не знае по какъв начин се прави рамка, която предлага ракурс само за снимане лежащ по стомах. Преосветяването на фасадата на Ал. Невски докара до " потъмняване " на всичко друго в близост. Не знам какъв е бил екипът, само че той не схваща нито от снимка, нито от светлина, нито от пространствено оформление. Та или сменете " колектива ", или правете нещо, което умеете - това на площада е срам и засегнатост към всички, които въпреки всичко биха желали с положително възприятие да окажат поддръжка, без значение от дефектите.

Ирина Керемидчиева: Този текст е еманация на войнстващата незначителност, която за жал ни чака в идващите години. Несъмнено ще станем очевидци на още доста, само че от сърце, дарени на София недостатъци. На добър час, деца, ние сме претърпели много, ще понесем и вас. Keep walking, don`t give up.

Цветелина Станулова: опитът да ни се каже, че тъй като е гратис и елементарно за махане, значи сходни намеси са ок - не са, не може някой да се учи и упражнява върху града и най-знаковите му места. Това е много вбесяваща тактика да приключим със случая.

Анна Манчева: Основният проблем на " плана " е, че е извънредно неестетичен. А оправданията ви за това художествено неразбирателство с ваши сполучливи планове е.... почувствах се неловко до момента в който четях. Иронията, която отправяте към всички подлагали на критика НЕЩОТО ми припомня за един нахален режисьор, който разгласи народа за неграмотен, единствено тъй като не харесва кино лентата му за Левски. На всеки се случва да се...., само че е значимо да знае по какъв начин да се избърше, а вие единствено замазахте.

Светла Пашова: Разбирам следното: събрали сте се и най-кирейтив-но, дизайнерски и експертно сте пазарували от АлиЕкспрес, с цел да подобрите хабитата на цифровите и медийни неблагодарници...

Галина Мачева: Искрено се надявам, в никакъв случай, в никакъв случай повече да не припарвате до никаква градска декорация. Грозно, кичозно, евтинджос, нещо, което се показва като новаторски, " нова просвета " и какви ли не още локуми за идиоти.

Иван Белев: Тази арка може да я презентирате на някой ромски барон, 100% ще я хареса за украса на дворното или гаражното си пространство

Ангел Николов: Инсталацията ви наподобява на украса за ромска женитба. Факт.

Мариан Башур: Урбанисти, изобретателни шефове и сценографи и най-после златна арка и килим? Ако този пост е сериозен то ситуацията в действителност е плачевно.

Леда Начева: Аз просто бих се извинила за такава професионална неточност. Няма потребност от надменност, няма потребност от толкоз пояснения, няма потребност да се хвалите сами, гайс. Криндж е. Общата отговорност е групова безнаказаност.

Гергана Динева: Целият текст може да се свие до едно изречение: " Не сме отговорни и не поемаме отговорност, само че даже да поемем, ние си го харесваме и по този начин, за което сме прави, тъй като имаме оценки. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР