Катастрофа в спрял ТИР на изхода на РусеМиляй карала автомобила

...
Катастрофа в спрял ТИР на изхода на РусеМиляй карала автомобила
Коментари Харесай

Смърт на абитуриентка и любимия ѝ в БМВ

Катастрофа в спрял ТИР на изхода на Русе
Миляй карала автомобила на приятеля си Джейхан, двамата чествали рождения му ден

Тръстеник потъна в тъга

Абитуриентка на 18 години и 22-годишният є другар починаха при тежка злополука на изхода на Русе в посока Бяла. Сблъсъкът станал към 4,30 ч, когато автомобилът ми се забил с висока скорост в каросерията на ТИР, спрял на уширение до бензиностанция.

Миляй, която завършвала Гимназията по туризъм в Русе и приятелят є Джейхан, са от село Тръстеник. В събота младежът имал рожден ден и вечерта двамата отишли с неговото БМВ да честват в града. В дребните часове на нощта тръгнали да се прибират и зад кормилото седнала Миляй, като през днешния ден не стана известно дали тя е имала брошура.

“Колата профуча край мен. Аз също карах, само че все едно че бях спрял... Толкова мощно караха. Когато стигнах бензиностанцията, видях, че са се натикали безусловно под някакъв ТИР. От колата беше останал единствено багажникът. Бях първи на местопроизшествието. Преди мен камионджията бе слязъл от кабината и към този момент бе позвънил на 112. Останах да изчакам полицаите”, описа очевидецът на произшествието Пламен Рачев от с. Пиргово, представен от уеб страницата “Брягнюз”.



Молдовският ТИР бил спрян в уширение, паралелно на бензиностанцията и не е ясна повода, поради която БМВ-то се отклонило вдясно и се забило под каросерията.

Шофьорът на молдовския ТИР бил спрял за отмора и спял в кабината по време на удара. Камионът не е бил в региона на бензиностанцията, а на пътя до нея, само че секторът не е избран за ТИР-паркинг и евентуално лидерът не е имал право да нощува там. За БМВ-то обаче е имало две платна за прекосяване, само че по незнайна причина то се отклонило вдясно и последвал съдбовният удар. Предполага се, че Миляй не е пила и по тази причина Джейхан є дал да кара по противоположния път към с. Тръстеник. Ще се ревизира и версията за техническа нередовност, зародила по време на придвижване.

“Децата са от положителни и работливи фамилии. Момичето до момента беше ученичка, а момчето работи в мебелна компания. Всички в селото ги познават и са потресени от загубата”, описа А. А. от Тръстеник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР