Катастрофа с участието на трамвай и три леки автомобила стана

...
Катастрофа с участието на трамвай и три леки автомобила стана
Коментари Харесай

Катастрофа с три коли и трамвай в центъра на София

Катастрофа с присъединяване на трамвай и три леки автомобила стана на столичния бул. " Александър Стамболийски ". За благополучие, случаят се размина единствено с материални вреди.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. " Стамболийски " и улица " Опълченска ". Автомобилът с благоевградска регистрация се е наредил да прави ляв завой по " Опълченска ", когато по думите на очевидци, трамваят не стопира, а го опустошава. Следствие на удара белият автомобил се удря в идващия отсреща сив автомобил БМВ.

" Както си карах на зелено, трамваят ме удари откъм гърба, изблъска ме и ударих насрещно движеща се кола. Ударът беше доста мощен. Изхвърли ме 5-6 метра в насрещното придвижване ", изясни 47-годишният петричанин Божидар Руменов, чиято кола е основният участник в произшествието.

Водачът призна, че е карал по релсите, само че не може да си изясни за какво ватманът не е понижил скоростта и е позволил да го удари с такава мощ.

Даниел Киров е лидерът на ударената в насрещното кола. Според него виновността за ПТП-то е на мъжа от Петрич.

" Движех се по " Стамболийски " в посока център. 50 метра преди светофара видях, че лидерът се е наредил на трамвайната линия, някъде по средата, за ляв завой по " Опълченска ", който тук явно е неразрешен. Въпреки че стоеше на едно място и мислех, че няма да тръгне, продължих напред и внезапно ме удари ", описа младото момче, което отивало да вземе приятелката си и се радва, че сега на удара, тя не е била с него.

Ватманът, управлявал трамвая по линия 10, отхвърли коментар по случая.

В злополуката има и още един участник, който е с минимум вреди и напусна произшествието. Няма потърпевши нито от трамвая, нито от трите автомобила.

Временно придвижването в сектора беше спряно, само че към този момент е възобновено.

Сн. БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР