Катастрофа с хеликоптер в района на Еверест в Непал отне

...
Катастрофа с хеликоптер в района на Еверест в Непал отне
Коментари Харесай

Шестима загинали при катастрофа с хеликоптер в Непал

Катастрофа с хеликоптер в региона на Еверест в Непал лиши живота на шестима, оповестиха управляващите. Хеликоптерът се е разрушил малко след политане, съобщи Агенция Франс Прес.

Пътниците в хеликоптера са били петима мексикански туристи и един непалски водач. Полетът е бил ориентиран към столицата Катманду наоколо до Лукла, входа за експедиции за нанагорнище до най-високия връх в света.

Около 10 минути след политане хеликоптерът губи връзка в 10.04 ч. локално време.

" Шест тела са открити на мястото на злополуката ", сподели Гианендра Бхул от Службата за гражданска авиация на Непал.

Екипи на земята и два хеликоптера бяха изпратени за задача за търсене и избавяне.

" Времето не разреши на хеликоптерите да кацнат покрай региона. Пеша екипи се насочват натам, с цел да извадят телата ", сподели Бхул.

Премиерът Пушпа Камал Дахал " изрази тъга " за случая, заяви кабинетът му в Twitter.

Частната хеликоптерна промишленост на Непал е доста добре известна с превозването на артикули и хора до отдалечени региони на планинската страна, до които е мъчно да се стигне по път. Въпреки това въздушната сигурност е извънредно ниска в страната. През май, когато хеликоптер се разруши в източен Непал, имаше една жертва и четирима бяха ранени.

Хималайската република има някои от най-отдалечените и сложни писти в света, оградени от заснежени върхове с подходи, които съставляват предизвикателство даже за опитни водачи. Променящото се време също постоянно се оказва подло и заплашва летците.

Авиационният бранш на Непал също е обиден от незадоволително образование и поддръжка. При трагична самолетна злополука в западната част на страната през януари починаха всичките 72 пасажери. Полетът падна в стръмна клисура, разруши се на части и избухна в пламъци, до момента в който наближаваше централния град Покхара.

Европейският съюз забрани на всички непалски превозвачи достъп до въздушното му пространство от съображения за сигурност.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР