Катарският нападател Акрам Афиф е един от номинираните в списъка

...
Катарският нападател Акрам Афиф е един от номинираните в списъка
Коментари Харесай

Азиатската футболна конфедерация обяви номинираните за годишните си награди

Катарският нападател Акрам Афиф е един от номинираните в листата от трима души за Футболист номер 1 на Азия. Афиф оказа помощ на националния тим на Катар да завоюва Купата на Азия за първи път в историята, оповестиха от централата.

22-годишният състезател е благосъстоятелност на Виляреал, само че играе чартърен в родината си за Ал Сад, с който доближи до полуфинал в Азиатската Шампионска лига.

Иранският вратар Алиреза Бейранванд и японският бранител Томоаки Макино са другите двама номинирани в категорията при мъжете. Церемонията по награждаването ще се организира на 2 декември в Хонконг.

Макино оказа помощ доста на Япония да доближи финала на Азиатската купа за пети път, а също по този начин и показва класа в отбраната на клубния си тим Урава Ред Даймъндс, с който имат шест мача в шампионатите без позволен гол. Урава Ред Даймъндс доближи до край в Азиатската Шампионска лига против Ал Хилал (Саудитска Арабия).

" Без никакво подозрение Афиф е най-бляскавият азиатски гений сега, който блесна на сцената на финала за Купата на АФК в ОАЕ. Той създаде 10 гола за страната си, като освен стана рекордьор в историята на шампионата, само че и беше с главен принос за историческата първа купа на Катар, се споделя в известие на АФК.

При дамите нападателката Ли Йън (Китай), голмайсторка на женското състезание на Азия, индийката Ашалата Деви Лоитонгбам, както и японкската капитанка Саки Кумааги са номинирани за премията.

В категорията за най-хубав треньор на Азия попадат Цуйоши Оцуки (Урава Ред Даймъндс), Го Оива (Кашима Антлърс) и Чун Юн-йон, който води тима на Република Корея до 20 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР