Катарската държавна компания QatarEnergy обяви следващия етап от разширяване на

...
Катарската държавна компания QatarEnergy обяви следващия етап от разширяване на
Коментари Харесай

Появи се нов голям играч в производството на LNG

Катарската държавна компания QatarEnergy разгласи идващия стадий от разширение на производството на полутечен природен газ (LNG) като част от създаването на западната част на Северното находище.

„ Компанията е разкрила спомагателни ресурси от газ, които ѝ разрешават да включи още 16 милиона тона LNG годишно в съществуващия проект за разширение на северното произвеждане поле и да докара общия потенциал до 142 милиона тона годишно до края на десетилетието “, сподели държавният министър на енергетиката на Катар и началник на QatarEnergy Саад бин Шарида ал-Кааби.

Катар е една от първите три страни по ресурси от природен газ и е един от най-големите производители на LNG в света.

Първоначално планът за разширение на находището Северное беше планиран до 2026 година и включваше увеличение на индустриалния потенциал на Катар от 77 милиона на 126 милиона тона LNG годишно.

Северно-южен Парс е гигантско нефтено и газово находище с повърхност от 9700 кв.км. Намира се в централната част на Персийския залив в териториалните води на Катар (северен) и Иран (южен Парс). Общите геоложки ресурси на находището се правят оценка на 51 трилиона куб.м природен газ и 7,7 милиарда куб.м кондензат, възстановими запаси - 35,6 трилиона куб.м природен газ и 3 милиарда куб.м кондензат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР