Катарецът Насер Ал-Атия триумфира в първия специален етап на Рали

...
Катарецът Насер Ал-Атия триумфира в първия специален етап на Рали
Коментари Харесай

Ал-Атия спечели първия специален етап на Рали Дакар

Катарецът Насер Ал-Атия победи в първия специфичен стадий на Рали Дакар в неделя, с цел да усили преднината си на върха в генералното класиране след триумфа в пролога.

51-годишният играч, който се цели в четвърта купа от рисковата конкуренция, финишира стадия с 12 минути и седем секунди по-бърз от деветкратния международен първенец в ралито Себастиан Льоб, който остана втори. 333-километровият сектор към северна Саудитска Арабия видя няколко състезатели да изпитват навигационни проблеми, което докара до големи времеви разлики.

14-кратният рекордьор по трофеи от Рали Дакар Стефан Петерханзел, прочут с прозвището „ Мосю Дакар “, загуби доста време, откакто загуби гума от Ауди-то си. Французинът в този момент може да избере дали да се отдръпна от надпреварата, откакто трябваше да чака няколко часа за помощ.

Австралиецът Даниел Сандърс усили ранната си преднина при моторите, надигравайки чилиеца Пабло Кинтанила с 3 мин 7 сек. „ В края доста момчета се изгубиха и, за благополучие, ние се върнахме на верния път. Беше добър и мощен свършек. Просто не натиснах доста през цялото време, бях в добър темп и на края пробвах да отворя допустимо най-голяма разлика “, сподели той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР