Катарецът Насер Ал-Атия спечели в четвъртък втора победа на петия

...
Катарецът Насер Ал-Атия спечели в четвъртък втора победа на петия
Коментари Харесай

Ван Беверен и Ал-Атия с победи в петия етап на рали Дакар

Катарецът Насер Ал-Атия завоюва в четвъртък втора победа на петия стадий на рали " Дакар " при колите на кормилото на своята Тойота. Така той затвърди своята позиция на водач във краткотрайното класиране.

Испанският водач Карлос Сайнс и французинът Стефан Петерханзел с Ауди останаха втори и трети в дългия 649 км стадий - надлежно на 1:57 минути и 3:44 минути от спечелилия.

Ал-Атия е първи с 22:36 минути задатък пред Петерханзел и 27:01 минути пред саудитеца Язид Ал-Рахжи с Тойота.

Френският водач Адриен Ван Беверен с Хонда завоюва петия стадий на рали " Дакар " при моторите, като измина най-бързо 643 км към град Хаил, в северната част на Саудитска Арабия. Той завоюва своята първа победа в 45-о издание на известното съревнование.

Ван Беверен се възползва от обстоятелството, че водещите мотористи се изгубиха и той съумя да изпревари с 13 секунди съотборника си - чилиеца Хосе Игнасио Корнехо, както и с 5:13 минути американеца Мейсън Клайн, който приключи трети.

Досегашният лидер в генералното класиране - австралиецът Даниел Сандерс (ГасГас), направи доста неточности в навигацията и приключи на 21-во място с закъснение от 26:56 минути. Тако той се срина до 8-о място в класирането.

Американецът Скайлър Хауис с Хускварна поведе в генералното класиране с 2:32 минути задатък пред аржентинеца Кевин Бенавидес (КТМ) и 10:24 минути пред младия американец Мейсън Клайн.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР