Катар ще вложи до 100 милиона лири в реализацията на

...
Катар ще вложи до 100 милиона лири в реализацията на
Коментари Харесай

Катар ще купи дял за 100 млн. евро от бизнеса на Rolls-Royce

Катар ще вложи до 100 милиона лири в реализацията на проектите на „ Ролс-Ройс “ (Rolls-Royce) за създаване на ново потомство мини реактори, които да бъдат по-евтини и да се строят по- бързо от стандартните. Емирството се причислява към вложители като френската петролна фамилия Перодо и американския атомен колос Exelon Generation, които са сътрудници в плана.

„ Ролс-Ройс “, която възнамерява да построи реакторите си при започване на идващото десетилетие, ще има потребност от финансиране от над 1 милиард $, в случай че програмата на компанията за дребни модулни реактори излезе толкоз скъпа, колкото тези на съперниците ѝ.

За съпоставяне, американската група NuScale Power, която стана първата компания с утвърден план от нуклеарния регулатор на страната, е вложила към 1,3 милиарда $ в разработки за 10 години. За да доближи до стадия на подготовка на поръчка до регулатора NuScale Power е разходвала 500 милиона $, а изследването на плана от регулатора е коствало на компанията още 270 милиона $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР