Катар ще наеме два круизни лайнера, за да помогне на

...
Катар ще наеме два круизни лайнера, за да помогне на
Коментари Харесай

Катар наема плаващи хотели за Мондиал 2022

Катар ще наеме два круизни лайнера, с цел да помогне на настаняването на гостуващите футболни почитатели по време на Световното състезание по футбол през 2022 година. Страната се приготвя за хазаин на световния шампионат, който ще се състои за първи път в Близкия изток. По този мотив локалните уредници се пробват да съчетаят личната си вяра с по-разкрепостения метод на честване на мачовете.

Първоначалните упования са към 1 млн. последователи да посетят арабската страна за финалите и един от въпросите е къде ще бъдат настанени толкоз доста хора. От локалния учредителен комитет са подписали съглашение с швейцарската компания MSC Cruises за наемане на два лайнера с потенциал от 4000 каюти, които ще бъдат употребявани като плаващи хотели.

Комитетът даде обещание, че ще има задоволително места за настаняване на всички и че алкохолът, чието разпространяване сега е лимитирано, ще бъде по-широко наличен.

„ Наемането на круизни лайнери за почитателите от дълго време е част от тактиката за настаняване на Катар, като страната има предпочитание да предлага устойчиви решения ", се споделя в известието.

Не беше казано дали алкохолът ще се предлага на борда. Ще бъдат проведени рейсове, които да водят почитателите от круизните кораби до транспортната инфраструктура на Катар.

Ще има и други способи за настаняване на гостуващите последователи, които включват жилища и селища за почитатели в пустинята, както и хотели.

Световните футболни финали през 2022 година ще се състоят от 21 ноември до 18 декември, нарушавайки традицията за лятно осъществяване на шампионата, като концепцията на уредниците е да се избегне палещата лятна горещина в Доха.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР