Катар подписа меморандум за разбирателство с Оман на фона на

...
Катар подписа меморандум за разбирателство с Оман на фона на
Коментари Харесай

Катар прави бизнес на фона на кризата със съседите

Катар подписа меморандум за съгласие с Оман на фона на дипломатическата рецесия с арабските си съседи, съобщи „ Дейли Сабах “. Меморандумът цели развиване на двустранните вложения и търговски взаимоотношения.

Оманската новинарска организация ОНА разгласи, че съглашението е подписано в Маскат. То обгръща необятен набор от браншове, в които ще си сътрудничат двете страни. Това включва производството и износа на хранителни артикули от султаната.

Оманският министър на земеделието Фуад ал Сайвани сподели, че меморандумът отразява „ солидните връзки “ сред страната му и Катар. Катарската делегация уточни, че Катар поддържа стратегически връзки с Оман.

През месец юни се стигна до напрежение в района, откакто Саудитска Арабия, Бахрейн, Обединените арабски емирства, Йемен и Египет скъсаха дипломатически връзки с Катар. Властите в емирството бяха упрекнати, че поддържат екстремисти, близки до Иран.

Арабските страни даже затвориха въздушните си пространства и пристанища за Катар. От Доха показаха, че против тях се води „ икономическа война “. Оман, която е член на Съвета за съдействие в Персийския залив, резервира неутралитет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР