Катар от днес прилага най-строгите санкции в света - до

...
Катар от днес прилага най-строгите санкции в света - до
Коментари Харесай

До три години затвор в Катар за тези, които не носят маски

 Катар от през днешния ден ползва най-строгите наказания в света - до три години затвор - против тези, които не носят маски на публични места. Мярката има за цел да забави бързо разрастващата се зараза от ковид, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Правителството задължи жителите да носят защитни маски на публични места от през днешния ден " до ново разпореждане ". Освен до три години отнемане от независимост за нарушителите се плануват и санкции до 200 000 риала (близо 50 900 евро).

В дребната страна в Персийския залив са регистрирани към 30 000 инфектирани с новия ковид - 1,1 на 100 от популацията, наброяващо 2,75 милиона души. Починалите от Ковид-19 са 15.

Единствено микродържавите Сан Марино и Ватикана оповестяват за по-високи инфекциозни равнища на глава от популацията, демонстрират данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Носенето на маски е наложително през днешния ден в близо 50 страни.

В Чад появяването без маска на обществено място се счита за правонарушение и за отговорния се плануват до 15 дни затвор. В Мароко нарушителите рискуват да получат тримесечна присъда и санкция от 1300 дирхама (120 евро).

Според управляващите в Катар разпространяването на ковид може да е било ускорено от фамилните събирания по време на едномесечния пост - Рамазана.

Страната вкара от 26 април редица защитни ограничения, в това число съблюдаване на обществена отдалеченост. Затворени са заведенията за хранене, кината, учебните заведения, моловете и джамиите, само че работата по градежите не е спряна, и най-много на обектите, свързани със международното футболно състезание през 2022 година, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР