Катар не трябва да бъде замесван в корупционния скандал в

...
Катар не трябва да бъде замесван в корупционния скандал в
Коментари Харесай

Катар няма да спира газа за ЕС, но да не го замесват в корупционния скандал

Катар не би трябвало да бъде замесван в корупционния скандал в Европейския парламент за търговия с въздействие в интерес на Катар. Това съобщи министърът на външните работи на страната Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани, представен от " Ройтерс ".

Той отхвърли обвиняванията за присъединяване на Доха като " безпочвени ".

от десетилетия е по съмнения за подкупване на политици, представители на Екологичен потенциал и неправителствени организации от страна на Катар и Мароко за обезпечаване на въздействие върху решения, вземани от Европарламента.

" Ние сме 100% сигурни, че тези обвинявания нямат съображение. Не сме видели нищо (от белгийските власти). В момента тече следствие. Трябва да забележим, би трябвало да изчакаме, до момента в който следствието завърши ", уточни катарският външен министър пред американската телевизия Си Ен Би Си.
 Катар загатна за прекъсване на газа поради корупционния скандал в Екологичен потенциал
Катар загатна за прекъсване на газа поради корупционния скандал в Екологичен потенциал

Страната отхвърля обвиняванията

" Това е проблем, който се случва в Европа, в европейска институция. По-добре е европейците да извърнат внимание на личната си институция и да подхващат нужните стъпки, а не да намесват името на страната ни в този случай ", настоя той.

Катар отхвърли всякакво присъединяване. Мароко се оплака от " правосъден тормоз " след следствието за корупция, при което в понеделник Европейският парламент стартира едномесечна процедура за лишаване на имунитет против правосъдно гонене на двама депутати.

Катарският министър акцентира, че арабската страна от Персийския залив - един от най-големите експортьори на газ в света - е " разочарована " и не е съгласна с гласуването на Европейския парламент от декември за по въпроси, свързани с Катар.
 Брюксел и корупционният скандал - Няколко гнили ябълки или цяла гнила бъчва?
Брюксел и корупционният скандал - Няколко гнили ябълки или цяла гнила бъчва?

Някои в Европейски Съюз са безапелационни, че следствието за корупция визира единствено няколко лица, за други е прогнило доста по-дълбоко

" Ангажиментът с Европейския съюз и институциите на Европейски Съюз продължава по геополитически въпроси, по енергийни въпроси, по доста други въпроси и сходни резолюции ще повлияят на разговора ", предизвести той.

Министърът увери, че Катар - главен производител на полутечен природен газ, няма да политизира енергийните доставки за Европ а по търговски покупко-продажби с държавната QatarEnergy.

" Никога не сме отменяли нито една доставка, в никакъв случай не сме политизирали силата си, нито сме я употребявали като инструмент за опасност за която и да е друга страна ", посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР