Катар не е имал нужда да подкупва социалистическият евродепутат от

...
Катар не е имал нужда да подкупва социалистическият евродепутат от
Коментари Харесай

Ева Кайли твърди, че е следвала инструкциите на председателя на ЕП в Катар

Катар не е имал потребност да подкупва социалистическият евродепутат от Гърция Ева Кайли, защото последната е прилагала по-широк проект на Европейски Съюз и е получавала заповеди от ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, съобщи юристът на Кайли Михалис Димитракопулос, представен от Euractiv.

От канцеларията на Мецола обясниха, че ръководителят е дал указания по какъв начин да се показва позицията на институцията и " нищо друго “.

Миналия петък гръцкият евродепутат Ева Каили, нейният сътрудник Франческо Джорджи и някогашният евродепутат Пиер Антонио Панцери, президент на неправителствената организация Fight Against Impunity, бяха задържани от белгийската полиция по съмнение в корупция.

На политическо равнище, с голямо болшинство, Европейският парламент я освободи през вчерашния ден от заместник-председателския пост.

В четвъртък белгийските съдилища ще решат дали тя ще остане в пандиза до решение на делото.

В изявление за гръцкия ефирен канал МЕГА Димитракопулос сподели, че Кайли няма нищо общо с подкупите от Катар.

" Това, което публичното мнение би трябвало да знае, е, че Катар не трябваше да подкупва госпожа Кайли, тъй като тя отиде в Катар като представител на Европейския парламент, изявленията, интервютата, които даде, бяха след единодушието и заповедта на ръководителя Роберта Мецола “, сподели Димитракопулос.

Той добави, че документите потвърждават това и изясни, че Кайли не е поела самодейност и не е имала дневен ред.

" Г-жа Мецола я изпрати в Катар, това, което тя щеше да каже, имаше утвърждението на госпожа Мецола […] Г-жа Мецола също изпрати чиновник на Европейски Съюз господин Роберто Бендини с нея, с цел да следи всички срещи на госпожа Кайли “, изясни той.

" Казвам ви думите на госпожа Кайли, тя изпълняваше проект, който беше почнал през 2019 година, висшият представител Жозеп Борел и Илва Йохансон [комисар по вътрешните работи] бяха решили на равнище Комисия да си сътрудничат с Катар, Кувейт и Оман “, добави юристът.

Какво споделя Мецола

EURACTIV се свърза с офиса на Мецола за коментар.

Говорител сподели, че заместник-председателите имат географски региони, където съставляват Народното събрание, като част от техните отговорности и отговорности.

" Разпределението на дилемите беше контрактувано при започване на мандата. В случая на този член [Кайли] това беше Близкият изток “, сподели представителят.

" Ясната и непрекъсната директива към всички заместник-председатели е да показват позицията на Народното събрание. Нищо друго “, добави представителят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР