Катар и Франция сключиха споразумение с Израел и Хамас“ за

...
Катар и Франция сключиха споразумение с Израел и Хамас“ за
Коментари Харесай

Израел и Хамас се споразумяха за доставка на медицинска помощ на заложниците и цивилните в Газа

Катар и Франция подписаха съглашение с Израел и „ Хамас “ за доставка на незабавни медикаменти на към 45 израелски заложници, държани от групировката в Газа, в подмяна на филантропична и здравна помощ за най-уязвимите цивилни жители в линията.

Очаква се помощта да отпътува от Катар за Египет през днешния ден, преди да бъде пренесена през граничния пункт Рафах. Международният комитет на Червения кръст ще координира дейностите на място.

" Лекарствата дружно с друга филантропична помощ ще бъдат доставени на цивилното население в линията Газа, в най-засегнатите и уязвими региони, в подмяна на доставката на медикаменти, нужни за израелските пленници в Газа ", сподели представителят на катарското външно министерство Маджид ал-Ансари, представен от организация „ Ройтерс “.

Обявената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация „ Хамас “ атакува Израел на 7 октомври, като при офанзивата умъртви към 1200 цивилни, а други 240 взе за заложници.

Ударът от 7 октомври стана мотив за още по-кръвопролитна война против територията, следена от " Хамас ", при която починаха и хиляди цивилни хора, а Газа е в филантропична рецесия.

В края на ноември в израелски затвори. Освен пропорцията 1 към 3 в интерес на палестиниците, имаше и още една огромна разлика в тази " замяна на заложници ". Задържаните от Хамас са деца и възрастни хора, а тези на Израел - хора, взели участие в терористични офанзиви.

Ръководителят на спешния център на френското външно министерство Филип Лальо, който провежда изращането на помощ, съобщи, че договарянията се водят от седмици.

От думите му стана ясно още, че Франция към момента има трима държани в Газа жители, само че никой от тях не се нуждае от незабавни лекарства.

Семействата на някои от израелските заложници са дали първичната концепция за съглашението.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР