Катар и Дубай започнаха днес кампанията си по ваксиниране срещу

...
Катар и Дубай започнаха днес кампанията си по ваксиниране срещу
Коментари Харесай

Катар и Дубай започнаха кампанията по ваксиниране срещу COVID-19

Катар и Дубай започнаха през днешния ден акцията си по имунизиране против Ковид-19, като първи бяха имунизирани възрастни хора и работещи на първа линия, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

Началото на имунизирането в Дубай, едно от седемте емирства, съставляващи Обединените арабски емирства, стартира в деня след доставката на първите дози от американско-германската ваксина на Пфайзер-Бионтех.

Първи бяха имунизирани локални и задгранични чиновници в незабавната помощ, служители на реда и работещи в пътните служби, написа в Туитър осведомителната работа на емирството.

Първа партида с дози от имунизацията на Пфайзер-Бионтех дойде през вчерашния ден със аероплан в Дубай от Брюксел, съгласно формалната организация WAM. Авиокомпанията на емирството я е транспортирала гратис.

Според здравното ведомство в Дубай първата фаза от акцията по имунизиране би трябвало да обхване жители на страната и поданици над 60-годишна възраст, възрастни хора с хронични болести и работещи в браншове, ангажирани в битката против пандемията.

Федералното държавно управление, основано в Абу Даби, най-голямото от седемте емирства, заяви през вчерашния ден, че е одобрило имунизацията.

Емирството Абу Даби към този момент разгласи на 14 декември началото на имунизирането, пет дни след утвърждението на имунизацията на китайския фармацевтичен колос Синофарм.Според локалната преса, минимум 45 лечебни заведения и клиники в емирството са снабдени с тази ваксина.

ОАЕ са открили близо 200 000 случаи на болест от началото на пандемията, в това число 650 смъртни случаи.

В Катар първи беше инжектиран 79-годишен пенсиониран академични учител, съгласно известие на министерството на опазването на здравето.

Първите дози от имунизацията на Пфайзер-Бионтех дойдоха в понеделник в богатото емирство от Брюксел, няколко часа след утвърждението й. Ваксините ще бъдат безвъзмездни и налични за всички искащи, съгласно управляващите.

Катар, който има по-малко от 3 милиона поданици, е записал 142 448 случаи на болест, както и 243 умряли.

Саудитска Арабия, най-засегнатата страна на Арабския полуостров, стартира акция по имунизиране с препарата на Пфайзер-Бионтех на 17 декември.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР