Каталунците масово теглят парите си от банките в протест срещу

...
Каталунците масово теглят парите си от банките в протест срещу
Коментари Харесай

Каталунците масово теглят парите си от банките в протест срещу преместването им

Каталунците всеобщо теглят парите си от банките в митинг против централното държавно управление в Мадрид и управленията на финансовите институции, които местят основните си офиси от североизточния испански район , сочейки като причина конституционната рецесия, провокирана от референдума за самостоятелност на региона извършен на 1 октомври, предава AFP.
Някои от протестиращите каталунци вършат алегорично изтегляне от 155 евро – по отношение на член 155 от испанската конституция, който Мадрид употребява за налагането на непосредствено ръководство над Каталуния. Други избират сумата от 1714 евро, намеквайки за символичната 1714 година, когато войските на испанския крал Фелипе V завладяват Барселона и кралят лишава огромна част от правата на бунтовните испански райони, съобщи Фокус.
„ Това е метод на митинг. Не желаеме да причиним щета на испанската или каталунската стопанска система “, съобщи Росер Кобос, 42-годишен юрист, който таман е изтеглил 1714 евро от банкомата на банка в Барселона. „ Това е единствения метод за каталунците да покажат несъгласието си с отношението на испанските управляващи “, изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР