Каталунският проблем засяга интересите на цяла Европа, твърди испанският премиер

...
Каталунският проблем засяга интересите на цяла Европа, твърди испанският премиер
Коментари Харесай

Испанският премиер: Каталунският проблем е битка за Европа


Каталунският проблем визира ползите на цяла Европа, твърди испанският министър председател Мариано Рахой в изявление за неделния брой на вестник „ Ел Паис “.

„ Това е борба на Европа. В момента са заложени европейските полезности. Ние би трябвало да я спечелим (битката) “, уточни той.

Той счита, че би трябвало да се благодари на всички, които показаха подготвеност да посредничат в разрешаването на каталунския проблем, само че добави: „ Бих желал да кажа едно нещо за това ходатайство: то не ни е нужно. Нуждаем се тези, които нарушават закона и се слагат над закона, да се поправят “.

В същото време той не изключи опцията да лиши Каталуния от самостоятелния й статут. Коментирайки вероятността от използването на член 155 от конституцията на кралството, която разреша да се отнеме самостоятелния статут на Каталуния, той означи: „ Не изключвам нищо от това, което разрешава законът. Всичко би трябвало да се извърша навреме, това, което е най-важно в дадения миг. Идеално би било да не се стига до трагични решения “, акцентира Мариано Рахой. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР