Каталунският парламент гласува вчера резолюция, призоваваща за премахване на монархията

...
Каталунският парламент гласува вчера резолюция, призоваваща за премахване на монархията
Коментари Харесай

Каталунският парламент гласува за премахване на монархията

Каталунският парламент гласоподава през вчерашния ден резолюция, призоваваща за унищожаване на монархията в Испания, която испанският министър председател Педро Санчес дефинира като неприемлива, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сепаратистките придвижване и антисепаратистката лява коалиция " Ен кому напредък " ( " Заедно можем " ) сплотиха гласовете си, с цел да поддържат резолюция, която осъжда намесата на краля в каталунския спор и упорства за унищожаване " на една остаряла и недемократична институция като монархията ".

Крал Фелипе Шести е подложен на критика в Каталуния, изключително след суровата му реторика против каталунските сепаратисти по време на рецесията през есента на предходната година.

Досега социалистът Санчес подхожда доста ловко към сепаратистите. След идването си на власт той възвърне разговора с тях, като предложи референдум за по-голяма автономност на Каталуния, само че отхвърли изрично организирането на референдум за самоопределяне, напомня Агенция Франс Прес.

Днес Санчес реагира в Туитър на вота на каталунския парламент, заявявайки, че гласуваната от него резолюция е неприемлива.
Това държавно управление ще предприеме правните дейности, с които разполага, с цел да отбрани закона, конституцията и държавните институции, означи той, без да посочи какви биха били тези ограничения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР