Каталунският лидер Карлес Пучдемон заяви, че няма да свика предсрочни

...
Каталунският лидер Карлес Пучдемон заяви, че няма да свика предсрочни
Коментари Харесай

Пучдемон: Няма да свикаме избори, за да облекчим сепаратистката криза


Каталунският водач Карлес Пучдемон съобщи, че няма да свика предварителни избори, с цел да облекчи спора с Мадрид. Той прикани локалният парламент, който ще заседава по-късно през днешния ден, да реагира на плануваното от централното държавно управление задействане на член 155 от Конституцията, който регламентира преустановяване на районната автономност.

В телевизионно изявление министър председателят сподели, че е „ негов дълг ” да откри решение на рецесията по договарянията, с цел да се избегне крайната мярка от страна на Мадрид.

Той добави още, че „ няма гаранции ”, които биха оправдали предварителните избори, като уточни, че решението остава на каталунския парламент.

Сепаратистките депутати имат безусловно болшинство, а мнозина от тях поддържат декларация за самостоятелност.

В същото време испанското държавно управление съобщи, че е време за ценене на закона. Заместник министър-председателят Сорая Сайен де Сантамария отбрани фрапантните ограничения, препоръчани от Мадрид, казвайки, че те са нужни.

"Искаме да отворим нова страница, в който законът да бъде зачитан", сподели тя в тирада пред Сената, който в петък ще гласоподава препоръчаните от държавното управление ограничения за прекъсване на каталунската автономност. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР