Каталунският лидер Карлес Пучдемон, който беше отстранен от поста си,

...
Каталунският лидер Карлес Пучдемон, който беше отстранен от поста си,
Коментари Харесай

Пучдемон: Демокрацията в Испания е повредена

Каталунският водач Карлес Пучдемон, който беше отхвърлен от поста си, съобщи, че демокрацията в Испания е развалена. Причина за това по думите му е желанието на централните управляващи в Испания да блокират независимостта на Каталуния.

В началото на месец октомври беше извършен референдум за самостоятелност, който обаче бе разгласен за противозаконен. Последваха арести, а за Пучдемон бе издадена европейска заповед за ареста му.

„ Разочароващо е да забележим Европейския съюз да реагира на обстановки в Полша и Унгария, само че да не може да направи нищо за Каталуния “, съобщи Пучдемон в изявление за „ Скай нюз “.

„ Да те третират като нарушител, като педофил, като сериен палач... Това не е политика, а потребление на съда за политически цели “, сподели още каталунският водач, който бе задържан в Белгия и по-късно освободен от съда. Той съобщи, че демокрацията в Испания е развалена и разкритикува Европейския съюз за неналичието на реакция по отношение на референдума. Пучдемон избяга в Белгия поради опасения, че няма да получи обективен развой в родината си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР