Каталунският лидер Карлес Пучдемон е бил освободен от съда в

...
Каталунският лидер Карлес Пучдемон е бил освободен от съда в
Коментари Харесай

Съдът пусна Пучдемон на свобода

Каталунският водач Карлес Пучдемон е бил освободен от съда в Белгия. Четирима други някогашни представители на разпуснатото държавно управление на самостоятелната област също са на независимост, оповестиха белгийските медии.

Пучдемон и неговите политически съдружници обаче нямат право да изоставен Белгия без разрешението на съда, разгласи локалната прокуратура. Освен това те би трябвало да дават действителен адрес и да се явяват персонално на всички правосъдни съвещания, както и да се явяват, в случай че бъдат призовани от полицията или съда.

Пучдемон се съобщи непринудено на белгийските управляващи, откакто Испания издаде европейска заповед за арест. Каталунският водач ще се яви на правосъдно съвещание, на което ще бъде прегледана опцията за екстрадицията му в Испания. Решението на белгийския съд може да бъде обжалвано.

В началото на месец октомври в Каталуния беше извършен референдум за самостоятелност, който централните управляващи в Мадрид оповестиха за противозаконен. След като каталунските политици оповестиха самостоятелност, беше издадена заповед за ареста на няколко лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР