Каталунските полици предприеха в неделя последен опит да спечелят разединената

...
Каталунските полици предприеха в неделя последен опит да спечелят разединената
Коментари Харесай

Каталунските политици в последен отчаян опит да спечелят разединените си съграждани


Каталунските полици започнаха в неделя финален опит да завоюват разединената област на фона на допитвания, които демонстрират изравнени позиции на противниците преди идните тази седмица районни избори. Мадрид се притеснява, че нова победа на трите просепаратистки партии в четвъртък може да възобнови острото напрежение от октомври, предиздвикало каталунското държавно управление да разгласи едностранно самостоятелност, написа английският в. " Файненшъл таймс ".

През уикенда партиите - съперници на отцепването, акцентираха, че поддръжката за тях ще спомогне за намаление на напрежението и за започване на развой на възобновяване на стопанската система и каталунското общество от провалите, нанесени им от сепаратистката акция. Просепаратистките обединения обаче показаха изборите като референдум за самостоятелност от Испания и подчертаха, че това е моментът, който може да даде по-нататъшен подтик на идеята на отделянето.

Бившият каталунски премиера Карлес Пучдемон, който се намира в Брюксел, прикани през вчерашния ден посредством видео гласоподавателите да гласоподават за партията му " Заедно за Каталуния ", с цел да оказват помощ за основаване на една по-добра страна, освободена от испанско владичество.

" Файненшъл таймс " цитира най-новите допитвания, от петък, съгласно които трите просепаратистки празненство (крайнолявата " Кандидатура за национално единение ", левоцентристката " Републиканска левица на Каталуния " и десноцентристката " Заедно за Каталуния " ) може да печеля 63 от общо 135 места в районния парламент. Макар да са с три повече, в сравнение с се чака да завоюва антисепаратисткият лагер - либералите от " Сиудаданос ", каталунските социалисти и консерваторите от Народната партия - тези места отново ще са по-малко от 68-те, нужни за болшинство и от 72-те места, които просепаратистите завоюваха на предишните избори през 2015 година, акцентира вестникът.

Подобен резултат би бил крах за отцепническото придвижване, ще е облекчение за държавното управление в Мадрид и евентуално ще трансформира в съдия дребната лява партия " Каталуния ен кому " ( " Каталуния дружно " ), която има по-двусмислена позиция за независимостта.

Шавиер Доменек, кандидат-премиер от тази партия, съобщи, че по-скоро ще се концентрира върху създаване на коалиция, основаваща се на леви политики, в сравнение с върху разделянето на про- и антисепаратисти.

Ние сме ключът, тъй че на хората няма да им се постанова да избират сред един или различен блок. Няма да играем съветска рулетка със страната си, ще съставим държавно управление, което съставлява всички каталунци, съобщи той в Барселона, представен от вестника.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР