Каталунската полиция Мосос д`Есквадра затвори за посетители парк в Барселона,

...
Каталунската полиция Мосос д`Есквадра затвори за посетители парк в Барселона,
Коментари Харесай

Пучдемон ще държи реч пред депутатите в Барселона

Каталунската полиция Мосос д`Есквадра затвори за гости парк в Барселона, където се намира постройката на районния парламент, оповестиха правоприлагащите органи на самостоятелната област, представени от Нова телевизия.

Мерките са взети от съображения за сигурност. В 18 ч. локално време (19 ч. българско) в Народното събрание би трябвало да дойде водачът на Каталуния Карлес Пучдемон.

Засега не е несъмнено какво ще съдържа речта му пред депутатите, само че не е изключено той да задейства процеса по излизане на Каталуния от състава на Испания.

Много организации приканиха последователите на независимостта да излязат на демонстрации до момента в който Народното събрание заседава.

Припомняме, че на 1 октомври в самостоятелната област се организира референдум по въпроса за излизане на Каталуния от състава на Испания. До урните отидоха 2,28 млн. от имащите право на глас 5,31 милиона души и 90,18% от тях се оповестиха за самостоятелност.

Мадрид счита допитването за нелегално и не признава резултатите от него, само че управляващите в Барселона още преди този момент оповестиха, че плебисцитът ще има законна мощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР