Каталуния издаде заповед за всички жители и посетители да носят

...
Каталуния издаде заповед за всички жители и посетители да носят
Коментари Харесай

Каталуния въвежда задължителни маски по всяко време на публични места

Каталуния издаде заповед за всички поданици и гости да носят маски за лице на обществено място когато и да е , трансформирайки се в първи испански район, който ускори националната инструкция , налагаща потреблението им, оповестява " Ройтерс ".

Заповедта, която влиза в действие от четвъртък, бе оповестена от районния водач Ким Тора четири дни, откакто над 200 000 души в региона на Сегрия бяха сложени под местна обсада след серия от коронавирусни огнища там.

" Маските ще бъдат наложителни в цяла Каталуния , а освен в района Сегрия... Мисля, че това е значима мярка ", разяснява Тора пред районния парламент. " Ще разпространим защитни средства . "
 Испания връща карантината и за Галисия поради COVID-19
Испания връща карантината и за Галисия поради COVID-19

Преди дни блокадата беше наново въведена и за Каталуния

Испанските управляващи предишния месец задължиха носенето на маски на закрито и навън, при всевъзможни условия, при които не може да се съблюдава обществена отдалеченост от 1,5 метра и до момента в който не се откри коронавирусен лек или ваксина.

Заповедта на Тора отстрани това изключение за обществена отдалеченост за Каталуния, като направи маските наложителни във всички обществени обстановки .

По-строгата мярка има за цел да предотврати " релаксацията " в отношението към вируса , следена измежду някои жители , съобщи районният представител Мерицел Будо.

Пандемията удари Испания по-силно от множеството други европейски страни, причинявайки повече от 28 000 смъртни случаи и близо 270 000 инфекции , демонстрират формалните данни.

В Италия , също мощно наранена, същите строги правила за носене на маски са в действие до 14 юли в районния епицентър COVID-19 Ломбардия . Навсякъде в страната носенето на маски не е наложително на открито за тези, които могат да са на безвредно разстояние от другите.
 Стадният имунитет е нереалистичен: 5% в Испания с антитела против ковид
Стадният имунитет е нереалистичен: 5% в Испания с антитела против ковид

Те удостоверяват откритията от първите етапи на изследването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР