Каталуния е една, наред с Баския, от най-богатите области на

...
Каталуния е една, наред с Баския, от най-богатите области на
Коментари Харесай

Проф. Др. Драганов за Каталуния: Всичко ще завърши като буря в чаша вода

Каталуния е една, наред с Баския, от най-богатите области на Испания, тя недоволстваше против това, че би трябвало да заплаща прекомерно много  фискални задължения към централното държавно управление, което след това ги разпределяш е надолу към Юга или както самите каталунци са ми казвали: Ние даваме 10 песети и на нас ни връщат 1, а другите 9 отиват към лентяите, по този начин историкът проф. Драгомир Драганов  коментира в предаването " Нещо повече " по " Хоризонт "   аргументите за недоволството на каталунците, което докара до провеждането на референдум, незачитан от Мадрид, следващ спор и оповестяване на самостоятелност от Испания.

Всичко ще приключи като стихия в чаша вода, най-после нищо няма да стане , сподели още Драганов, като добави: Бих припомнил съвета, който баския сътрудник даде на Пучдемон  - особено отиде в Барселона и му сподели: Преговаряй, недей да се биеш като овен.

Пучдемон в този момент в Брюксел просто отново се пробва да си вдигне рейтинга. Какво сподели той в действителност -  че апелирал за единение.  Ами той я разтрои, не я разедини, а я разтрои -  тъй като единствено 35% действително от каталунците гласоподаваха " за " самостоятелност, другите се оказаха безмълвно или пасуващо болшинство.  Как ще е сглобява в този момент е единение от тези три части, разяснява още Драганов и предвижда, че на изборите, планувани за 21 декември, Пучдемон ще загуби:  В смисъл, ще загуби част от въздействието, което има, тъй като най-вероятно на 21 декември безмълвното болшинство най-сетне ще се надигне и ще излезе пред урните и ще каже: Стига! 

Каталуния губи от тази персонална упоритост на един човек  - губи и финансово, и като работни места, губи като туризъм . Изведнъж се оказа, че Каталуния не е единствено в интернационална изолираност, само че и във вътрешна  - нито една от другите 16 самостоятелни области не поддържаха дейностите на Пучдемон, уточни анализаторът. Цялото изявление чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР