КАТ тръгва на война с шофьорите, които карат дрогирани. През

...
КАТ тръгва на война с шофьорите, които карат дрогирани. През
Коментари Харесай

КАТ тръгва на война с дрогираните шофьори

КАТ потегля на война с водачите, които карат дрогирани. През последните години казусът става все по-сериозен. Пътните служители на реда постоянно хващат водачи зад кормилото след приложимост на опиати. И въпреки съгласно статистиката засечените случаи да са по-малко от тези на използвалите алкохол, някои специалисти настояват, че дрогираните водачи въобще не са по-малко, а елементарен не биват хващани толкоз постоянно. Една от аргументите е и в неналичието на задоволително техника, с която катаджиите да открият използването на опиати при инспекция на пътя.

Този проблем обаче скоро очевидно ще бъде отхвърлен. Министерството на вътрешните работи е оповестило социална поръчка за закупуването на 4165 касети за дрегер-устройства за инспекция на използването на наркотични субстанции от водачите, съобщи БГНЕС. Стойността й е над 115 000 лева без Данък добавена стойност. Освен това оборудването се изисква незабавно.

2000 от касетите би трябвало да бъдат доставени на органите на "Пътна полиция” до 60 дни след сключването на контракта. Всяка от тях би трябвало да разрешава по едно и също време определяне в слюнка за съществуването на шест групи наркотични и упойващи субстанции: амфетамини, дизейнерска дрога, опиати, кокаин, бензодиазелини, марихуана.

Минималният период на валидност на всяка тест касета за анализатор "Drаeger Drug Test 5000” за инспекция на приложимост на наркотични субстанции не би трябвало да е по-малък от шест месеца от датата на доставката. Срокът на контракта ще е 24 месеца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР