КАТ пък ще прави масирани акции през празниците. Униформените ще

...
КАТ пък ще прави масирани акции през празниците. Униформените ще
Коментари Харесай

КАТ с масирани акции за Великден

КАТ пък ще прави масирани акции през празниците. Униформените ще натъртват на инспекциите за алкохол и опиати, както и за шофирането с превишена скорост.

"По отношение на сигурността по пътищата на всички проблематични сектори, входно-изходни артерии на огромните градове и основни кръстовища, ще има екипи на "Пътна полиция ", които ще подкрепят и контролират придвижването, в случай че това е належащо ", изясни основен контрольор Росен Рапчев.

Очаква се най-натоварени да бъдат автомагистралите "Струма ", "Тракия ", "Хемус ", пътищата Е-79 към Кулата, София-Варна, Велико Търново-Русе, Варна-Добрич-Силистра, както и към огромните курорти – зимни и летни.

Със заповед на АПИ, ще бъде спряно придвижването на тежки коли по автомагистралите и главните първокласни пътища на страната. Същата мярка е планувана и за последния почивен ден - 9 април, само че за времето от 14 до 20 часа. Забраната няма да се отнася единствено за компаниите, пренасящи живи животни и артикули на температурен режим.

Полицаи под прикритие ще дебнат за терористи в църквите за Великденските празници, както и за всевъзможни лица, които имат подозрително държание. Служителите на реда ще влизат в храмовете като редови гости, само че ще следят зорко всички хора, оповестява в. "Монитор ".

Преди и по време на служенията в храмовете и манастирите, униформени представители на Охранителна полиция ще правят инспекции.

"Те ще са за документи за идентичност и съществуването на рискови предмети ", изясни контрольор Асен Мичев от отдел "Охранителна полиция ". До през вчерашния ден са били тествани 118 църковни храма и параклиси.

Сериозен запас на полицията ще бъде впрегнат и следенето за джебчийски обири.

Пред огромните църкви ще бъдат основани пунктове, през които няма да бъдат допускани жители, използвали алкохол и дрога или носещи обемисти предмети.

Всички екипи на Пътна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи ще бъдат на улиците, както и моторизирани екипи, които ще подкрепят придвижването на транспортните средства на територията на столицата, по този начин и на входно-изходните пътища.

Сериозен запас е обособен и за пожарната сигурност, изключително поради последните случаи на катастрофи, които нажежиха обществото. От пожарната към този момент са създали инспекция на общо 1606 обекта, където ще се организират тържествени ритуали. Инспектирани са били даже и хижи и хотели, в които ще се настаняват посетители и туристи. Равносметката от инспекцията е 446 констатурани нарушавания в обектите. Те са били главно поради изчезнали или неизправни пожарогасители, развалено осветяване за евакуация и необозначени изходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР