Кастер Семеня получи сериозна подкрепа от свои фенове от цял

...
Кастер Семеня получи сериозна подкрепа от свои фенове от цял
Коментари Харесай

Семеня не е сама в борбата - хиляди фенове я подкрепиха

Кастер Семеня получи сериозна поддръжка от свои почитатели от целия свят, откакто Спортният трибунал (CAS) отхвърли жалбата й против Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF). Световната атлетическа централа вкара нови правила, които влизат в действие на 8 май, съгласно които атлетки с естествено по-високо равнище на тестостерон в организма и такива с хиперандрогенизъм няма да имат право да се състезават при дамите в дисциплините то 400 метра до една миля. Те ще могат да създадат това, в случай че се подложат на медикаментозно лекуване, посредством което да намялат равнището на тестостерон в организма си.
В профила си в Instagram южноафриканката получи доста позитивни и окуражителни мнения.
“Твоят дух в никакъв случай няма да бъде грохнал. Това не трансформира обстоятелството, че десетки деца ще седнат и ще те гледат като воин. Хиляди дами те виждат като началник. Ти си феноменална. Позволи им да хвърлят камъни по теб, само че те в никакъв случай не могат да те пречупят. Защото ти не си основана, с цел да бъдеш пречупена, а с цел да блестиш. Моля се за теб.”

View this post on Instagram
A post shared by Caster Semenya (@castersemenya800m) on May 1, 2019 at 3:13am PDT
“Просто желая да ти оставя известие за поддръжка. Това решение е толкоз разочароващо. Ти си първенец и нищо не може да промени това.”

“Ти си тази, която си - не се променяй! Лудост е да те карат да използваш лекарства. Следващият Майкъл Фелпс би трябвало да бъде опериран за по-къси ръце! И Иън Торп да понижи своите крайници! Най-доброто нещо е повече от техните офанзиви, ставаш по-силна, мощните хора те поддържат. Ти си ентусиазъм за всички.”

“Очакваме да те забележим да ги побеждаваш на 5000 метра.”

“Обичаме те и сме зад теб през целия път.”
Това са единствено дребна част от хилядите известия, които получи Семеня в обществените мрежи от през вчерашния ден, а през днешния ден подкрепителните думи не престават.

View this post on Instagram
A post shared by Caster Semenya (@castersemenya800m) on May 2, 2019 at 12:22am PDT
Сред хората, които я поддържат, е и звездата на Ботсвана в бягането на 800 метра при мъжете Найджъл Амос, който насипа: “Завинаги шампионка”, като поддържа поста си и със сърце.

Сред мненията на хората от целия свят се срещат и отрицателни такива:
“Това е вярното реиение - тя има равнище на тестостерон на мъж, тъй че тлябва да бъде по-бавна или да се състезава с мъжете.”

“Господ те е основал мъж. Никога не забравяй това.”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР