Кастер Семеня няма да защитава титлата си на 800 метра

...
Кастер Семеня няма да защитава титлата си на 800 метра
Коментари Харесай

Съдът отказа на Кастер Семеня да участва на световното по лека атлетика

Кастер Семеня няма да пази купата си на 800 метра на идното международно състезание, откакто арбитражен съд на швейцарския федерален съд отхвърли молбата ѝ, отнасяща се новото предписание за равнищата на тестостерон.

В началото на годината IAAF подреди атлетките с друго полово развиване (в дисциплините от 400 метра до една миля) да одобряват лекарства, с цел да намалят равнището на тестостерон, в случай че желаят да се състезават при дамите.

Семеня апелира решението на Спортния трибунал в Лозана (КАС), което по-рано също удостовери правилото. На първа инстанция швейцарският федерален съд се произнесе в нейна изгода, само че в този момент решението е анулирано.

Семеня, която по рождение има по-високи равнища на тестостерон, получава непочтено преимущество по отношение на останалите съгласно ИААФ. На този стадий тя е безапелационна, че няма да взе участие на международното състезание в Доха от 27 септември до 6 октомври.

Южноафриканката е двукратна олимпийска шампионка на 800 метра (Лондон 2012 и Рио 2016). Тя има три международни трофеи в дисциплината от шампионатите в Бернлин, Дегу и Лондон. През 2017 година завоюва бронз на 1500 метра.

Какъв е въпросът на Семеня четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР