Каспери Капанен и Джеф Картър вкараха в рамките на девет

...
Каспери Капанен и Джеф Картър вкараха в рамките на девет
Коментари Харесай

Лос Анджелис и Сейнт Луис с важни победи в NBA

Каспери Капанен и Джеф Картър вкараха в границите на девет секунди в третата част, с цел да пратят мача в продължения и дузпи, а Сидни Кросби единствен беше прецизен при наказателните удари за 3:2 на Питсбърг над Уинипег в среща от шампионата на НХЛ. Гостите от Уинипег (Манитоба) поведоха с 2:0, откакто капитанът им Блейк Уилър откри резултата още в 3:28 минута на мача след офанзива и композиция с Марк Шийфеле и Брендън Дилън. В 8:11 минута на втория интервал Кайл Конър удвои преднината им, този път след подаване на създателя на първото попадение Уилър. Това беше последният осми мач за тима от триседмичната поредност гостувания, които бяха събрани няколко в едно поради отлагания по КОВИД-причини.

И откакто водеха повече от 40 минути, те най-после позволиха мачът да излезе от постоянното време. Вратарят им Конър Хебелок избави 36 удара, а на отсрещната врата Тристан Джари отрази 27. Питсбърг събра 57 точки и излезе на 2-о място в Столичната дивизия, изпреварвайки с 1 Каролина и с 2 Вашингтон. Уинипег, които по време на трите седмици записаха три победи, две провали с продължения и дузпи и три загуби в постоянното време, слязоха на 6-о място в Централната дивизия с 41 точки, на цели 10 от 4-ия Минесота. Отава Сенатърс победи с 2:1 Калъмбъс като посетител като вратарят на отбора от канадската столица Антон Форшберг избави 35 изстрела.

Артьом Зуб и Тим Щутце вкараха двата гола за тях, а за домакините се разписа Шон Кърли. Форшберг обяснимо беше избран и за състезател на мача, откакто отби 13 изстрела в първата част, 12 във втората и 10 в третата. За Отава това е първа победа от 14-и декември насам, като разумно остават на предпоследното 7-о място в Атлантическата дивизия. Лос Анджелис се наложи с 3:2 над Ню Джърси като посетител с надвит гол на Карл Грундстрьом в средата на третия интервал. Вратарят Кал Петерсен оказа помощ за триумфа с 23 спасявания, а Лос Анджелис с 47 точки задмина Анахайм на 2-ата позиция в Тихоокеанската дивизия.

Алекс Яфало и Виктор Арвидсон вкараха другите два гола за спечелилите. Сиатъл Кракен изненадващо надви над водача в Източната конференция Флорида Пантърс с 5:3, само че си остава изрично финален в Тихоокеанския поток. Мейсън Апълтън вкара първи гол от близо два месеца, разписвайки се самичък против вратаря в 26-ата секунда на третата част. Вратарят Филип Грюбауер пък избави 28 удара за втората победа над този съперник през сезона.

Домакините, които в този момент влязоха в Лигата, вкараха и три гола във втората част на мача, дело на Маркус Йохансон, Яни Гурде и Колин Блекуел, а Кале Ярнкрок оформи крайния резултат в последните секунди на празна врата. За Пантерите, които пропуснаха шанса да излязат еднолично отпред, точни бяха Антъни Дюклер, Джонатан Юбердо и Александър Барков. Сейнт Луис Блус също реализира значима победа - 3:1 над Ванкувър и поделено 2-о място в Центрланата дивизия. Блус имат 55 точки, като застигнаха Нешвил. На върха е Колорадо с 59. Джъстин Фоулк вкара гол и подаде за още един, Брейдън Шен и Джордан Киру вкараха другите два, а вратарят им Виле Хусо отрази 38 изстрела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР