Каспер Рууд се класира за полуфиналите на турнира по тенис

...
Каспер Рууд се класира за полуфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Рууд взе реванш от Черундоло на римския клей

Каспер Рууд се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите „ Мастърс “ в италианската столица Рим с награден фонд 8,64 милиона евро. Поставеният под номер 4 норвежец преодоля аржентинеца Франсиско Черундоло със 7:6(5), 6:4 и в трето поредно свое присъединяване на “Форо Италико ” откри място в топ 4.

Рууд излезе на централния корт след две следващи загуби против Черундоло, в това число проваляне в два в този момент единствено преди седмица в Барселона. Този път обаче 24-годишният Рууд взе реванш на римския клей след два часа и шест минути игра. И двамата тенисисти направиха доста непредизвикани неточности в мача - 28 за Рууд и 47 за Черундоло.

Норвежецът поведе с 4:1 гейма в първия сет против 24-ия в схемата Черундоло, само че позволи равнене при 4:4 и трябваше да мине през тайбрек, с цел да завоюва първата част. Във втората Каспер Рууд на два пъти изостана с 0:2 и 3:4 гейма, само че стигна до крайния триумф.

“Много съм благополучен, че играя добър тенис и съм на полуфинал. Надявам се, че ще бъде доста, доста занимателно ”, сподели Рууд в изявлението си на корта.

Финалистът от “Ролан Грос ” 2017 навлезе във форма през последните седмици. Той завоюва първата си купа от АТР тура за сезона в Ещорил, а в този момент е единствено на две победи от първата си купата на шампионат от сериите “Мастърс 1000 ”.

“Тенисът е чудноват спорт. Преживях доста през последните 12 месеца - някои от най-хубавите моменти в кариерата ми и някои по-тежки загуби. Но ето ме още веднъж в Рим и се усещам ужасно. И преди съм се представял сполучливо в Италия - в Рим имам два полуфинала, а в Торино предходната година беше необикновено за мен… Може би нещо в храната, не знам ”, показа още Рууд.

На полуфиналите противник на норвежеца ще бъде поставеният под №7 Холгер Руне (Дания), който отстрани сърбина Новак Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР